Снимка: изд. "Вакон"
fallback

Книгата „Улична храна“ на Том Паркър Боулс на Lonely planet излиза на българския пазар, съобщават издателите от „Вакон“.

Книгата е за хора, които обичат да пътуват и да се потапят в автентичната атмосфера на мястото, на което са. Уличната храна е хапка от живота на различните култури, парадната врата към неподправения бит.

В изданието са събрани 100 съблазнителни ястия от 55 страни, подробни рецепти в три различни категории на трудност, произхода, историята, културния контекст на консумацията, начина на ядене, къде да го намерите и колко приблизително би ви струвало това удоволствие. Освен с изкусителни снимки рецептите са придружени и със специфични съвети и възможни вариации.

Книгата обещава да задоволи всяка прищявка - от малко познати кулинарни шедьоври до любими популярни ястия. Включени са и множество любопитни подробности като например разгорещеният спор за произхода на фалафела, който продължава и до днес; изобретателния дух на кубинската песо пица; както и толкова подробно описание на начина, по който трябва да се отхапе от турския балък екмек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 9 години

Да се издаде пътеводител за улична храна на клошарския български народ. На този народ вече само ипотеката и потребителския заем ще служат за набавяне на пари да прехрана в БГ, за тези които не са преминали през Терминал 2.

fallback