Снимка: Булфото, архив
fallback

Първият демократичен президент Жельо Желев ще представи днес своята нова книга "Митове и легенди за българския преход". Премиерата е от 18:30 часа в Аулата на СУ " Св. Климент Охридски", съобщава БТА.

"Изданието си поставя за цел чрез дешифрирането на лъжите, илюзиите и заблудите да помогне за разкриването на големите истини за българския преход. Никой не е имал илюзията, че преходът от комунизъм към демократично общество с правова държава и пазарна икономика ще бъде лек и безметежен, но едва ли някой е предполагал, че ще бъде толкова сложен, труден и мъчителен. В нашето общество все още се разпространяват митове за разрухата, която е донесла демокрацията и за прекрасния живот през социализма", пише в изданието.

Уповавайки се на огромен документален ресурс и лични впечатления, д-р Желю Желев "рисува" истинското лице на България като страна, която е стъпила на пътя към промяната и от нашето общество зависи дали ще продължи по него или ще се изгуби в морето от "митове и лъжи".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 9 години

DOLEN I ALCHEN SELIANIN,PICHE KNIGI ,TRIABVA DA SI LUD ZA DA MU CHETECH LAGITE NA TOIA PREDATEL I DOLEN PSEVDO KOMUNIST

27

Бобката

преди 9 години

Кое е това селянче ?

26

Анонимен

преди 9 години

Лошо ли му е на Бай Желю от дс на БКП ? взима си 30 000 лева пожизнена пенсия,ще си пише и издава глупостите на наш гръб,хората на 70 не могат да се пенсионират а тоя щот някога бол президент и хоп 30 000 пожизнено всеки месец,това е гавра

fallback