Снимка: Сиела

"Писма до сина ми - Чочо" ще бъде представена официално на 12 май от 18.00 часа във фоайето на Народния театър "Иван Вазов", съобщиха от издателска къща "Сиела".

Книгата, написана от бащата на популярния български актьор Петър Попйорданов-Чочо, не е биография във формат, в който обикновено са представяни наши и чуждестранни известни имена от сцената и екрана.

По скоро това е изповед за живота и творчеството на един от младото поколение актьори, които ни напуснаха неочаквано в разцвета на своя талант. Фрагментите от различни интервюта, публикации във вестници и списания през последните двайсет години, свързани с житейския му път, не само в личен план, но преди всичко чрез многобройните му изяви в театъра, киното и телевизията, оформят един критичен възглед за преживяното от поколението, което често се определя като поколението на прехода.

"Преди пет години написах нещо като автобиография, история на живота ми и хората, които съм имал шанса да срещна. Последните пет страници от "Кадър по кадър" бяха озаглавени "Писмо до сина ми". Сега, когато той вече не е между нас, с всеки изминал ден изпитвам все по-голямо желание да продължа започнати и недовършени разговори с него, за пропуснати събития, забравени приятели, които и той познаваше, да му съобщя за ставащото днес по улиците на София", пише авторът и баща на починалия актьор Иван Попйорданов.

"Последният имейл, който му изпратих, беше на 4 май и беше текст, свързан с един първи и за съжаление, последен наш общ проект за телевизионно предаване. На 5 май Чочо си отиде. Сега ще продължа да му пиша. Знам, че след всяко писмо ще получавам съобщението: "Писмото беше изпратено успешно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase