Снимка: Reuters

Явно изкусен рекламен трик бе "неволното" разкриване на псевдонима на Джоан К. Роулинг, която се подписа като Робърт Галбрейт под книгата "Зовът на кукувицата".

В началото авторката на поредицата за Хари Потър изказа недоволството си, че е била разпозната под новото й прозвище, но ето че  е решила и следващата си книга да я пусне под мъжкия псевдоним, съобщи Асошиейтед прес.

Издателството "Литъл, Браун енд къмпани" вече оповести, че ще публикува втора книга от Галбрейт.

Още по темата
В новата творба, озаглавена "Копринената буба", отново се говори за частния детектив Корморан Страйк - бившия войник и главен персонаж в предишната книга от Галбрейт "Зовът на кукувицата", пише БТА. Този път Страйк разследва изчезването на писател, написал книга, в която се описват реално съществуващи хора.

Когато бе публикуван миналата година, романът "Зовът на кукувицата" първоначално предизвика слаб интерес сред читателите, но бързо се изкачи до върха в класацията на Амазон, след като се разбра, че Роулинг е истинският му автор.

Адвокат бе глобен, защото издал самоличността на автора на романа. "Копринената буба" ще бъде публикувана на 19 юни във Великобритания и на 24 юни в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase