Снимка: Софтпрес

Отново със страшни случки ще ни занимава Саймън Бекет. Романът, който излиза у нас, е "Кървави белези".

Историята ни запознава с Шон, който бяга от Лондон, от спомените, от изцапаната с кръв кола, която е оставил някъде във Франция. Но острите челюсти на капан захапват крака му и слагат край на бягството. Спасяват го две сестри. Фермата, в която живеят, е уединена и тиха. Идеалното убежище.

Шон решава да остане и... капанът щраква отново, този път невидим. Всички тук пазят тайни, надрали живота им като кървави белези...

Умело редувайки случващото се във фермата със спомените на Шон за събитията в Лондон, Саймън Бекет оплита читателя във все по-напрегната и мрачна история. Романът се плъзга през серията тъмни тайни на героите си, за да разкрие дълбоките въпроси под тях – въпроси за изборите, които правим, за реалностите, в които избираме да живеем, и за жертвите, на които сме готови за хората около нас.

Първият самостоятелен роман на Бекет след Хрониките на Дейвид Хънтър е класически трилър, който грабва още от първата страница и държи в напрежение до неочаквания финален обрат.

Самият Саймън Бекет е учител по испански, барабанист, разследващ журналист. Той е черпил житейски опит от различни сфери на живота, преди да приеме предизвикателството на перото и да нагази в дълбоките води на криминалния трилър.

В основата на романите на младия талант са залегнали записките му по време на назначенията му към полицията – акции по залавяне на наркотрафиканти, обискиране на бордеи, престрелки и най-вече времето, прекарано в знаменитата Ферма за трупове.

Така се ражда идеята за нестандартния му герой с интригуващ характер – Дейвид Хънтър, чиито разследвания и разкрития са преведени на 20 езика. В „Кървави белези” Бекет представя нов герой и нова история, които не само покриват високите очаквания, поставени от „Хрониките на Дейвид Хънтър“, а и печелят нови читатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase