Снимка: Издателско ателие Аб

Наричат Рудолф Щайнер „най-добре пазената тайна на 20-и век.” Коя е забележителната индивидуалност, криеща се зад тази личност? Кой е човекът, дал на света духовният път на Антропософията? Какво лежи зад идеите, познати днес като Валдорфско образование?

В тази автобиографична книга Щайнер си спомня първите 35 години от своя живот. Въпреки, че рядко говори по въпроси от личен характер, тук ни се предлага рядката възможност да погледнем по-отблизо в неговия вътрешен мир, във взаимоотношенията му с другите и в събитията, които го формират като личност. Това не е обикновен разказ за успехите и провалите в живота, а пътят на една душа, така че ставаме свидетели на развитието на съзнанието на един съвременен духовен учител.

Рудолф Щайнер притежава точен и остър научен ум в съчетание с вродена способност да вижда в духовния свят. Той признава целостта и значението на методите на съвременната наука и така развива една модерна дисциплина, която нарича „Духовна наука”. Оттогава насетне неговите прозрения са докоснали и обогатили много области в живота по начин, който продължава да променя живота на хората.

Тази книга е автопортрет на един човек, чиито идеи изпреварват нашето време, но са крайно необходими в един все по-объркан и материалистически настроен свят.

"Моят жизнен път" е в превод на Мария Пашова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase