Кортни Лав. Снимка: Reuters

Известна с честите си залитания към наркотици и като съпруга на Кърт Кобейн, Кортни Лав сигурно има доста любопитни истории за споделяне.

Американската певица реши да напише книга по спомените си, разкри в. "Гардиън". По данни на интернет магазина Amazon книгата ще излезе във Великобритания на 1 декември 2013 година.

Заглавието на автобиографията на изпълнителката засега се пази в тайна, пише БТА. Известно е само, че е с обем 400 страници.

В мемоарите си Кортни Лав подробно и откровено разказва за отношенията с покойния си съпруг, за дъщеря им
Франсис, както и за връзките й с Били Кроган от "Смашинг пъмпкинс" и Трент Резнър от "Найн инч нейлс".

Макар в спомените на Кортни Лав отношенията й с Кобейн да са разгледани подробно, книгата на първо място е посветена на съвременната рокмузика, а не на личния живот на певицата.

В автобиографията Лав описва цялата си музикална кариера от началото й през 80-те години на миналия век досега, при това го прави с присъщото й остроумие и праволинейност.

Преди време Кортни Лав бе споделила в интервю за сп."Ролинг стоун", че не работи над мемоарите си сама, а в съавторство с журналиста Антъни Боз, при това се опитва да пише колкото се може по-сбито. По думите на Лав навремето тя не е дочела до край автобиографията на Кийт Ричардс, тъй като й се сторила прекалено разводнена.

Това е първата автобиография на Кортни Лав. За живота на певицата през 1998 г. бе издадена книга и то с нейно разрешение, чийто автор е писателката Попи Брайт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase