Снимка: Алея на книгата

Общ преглед
В Деня на София бе открита "Алея на книгата" в София. Още през първия ден на събитието, което ще продължи до 22 септември, събра утвърдени български писатели, техните читатели и усмигнати книгоиздатели. На площад "Света Неделя" се появиха и книжните блогъри под прикритие, съобщават организаторите.

В първия ден събитието започна рано. Избраното пространство привличаше с големи шатри, запълнени с шарени корици и украсената с истории хартия.

Между 14.00 и 15.00 часа там се разходи Георги Господинов, събирайки читатели, нетърпеливи да се запознаят  с него, разменяйки любопитни думи.

Ранният следобед даде начало на културната програма. С приключване на работния ден все повече читатели се появиха около шатрите, а Калин Терзийски и Радослав Парушев се качиха на сцената, където с неподправен хумор и капка самоирония разказаха подробно в какво ще се състои курсът по творческо писане, в който лектори ще бъдат те с още Иво Сиромахов, Ваня Щерева и Емил Андреев.

Културната програма завърши Васил Георгиев, който представи своя роман „Апарат”.

На 18 септември "Алея на книгите" започна в 10.00 часа с вълшебните герои от книжките РОР, където куклите Лили и Уили забавляваха най-малките сред публиката със своето куклено шоу.

В 16.00 часа ще бъде представянето на „Операция Маратон” от Христо Христов Истината за кражбата на Паисиевата история от държавна сигурност в „Зограф”. Двайсет години след изплуването на скандала, пъзелът на една от най-големите загадки от близкото минало е нареден.

В 17:30 часа е срещата със Силвия Чолева, която за пръв път ще чете на София от своята книжка, сборник с разкази – „Гошко”.

Денят ще завърши с представяне на „Какво се случва с любовта? Капаните на нашите убеждения” от Стела Даскалова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар