Снимка: ИК "Кръгозор"

В своята първа книга „Цветята на дъждовната гора” Марго Бъруин ни пренесе в дъждовните гори на Мексико, в земя на шамани, на духове, на повелители на змиите, в търсене на девет редки и ценни растения.

Сега с втория си роман - „Ухание на мрак”, Бъруин ни отвежда дълбоко в блатистите земи на Луизиана, в свят на предсказатели, гадатели на бъдещето и мощни отвари и аромати. Разказва ни магическа, съблазнителна история за силата на уханията и за това какво се случва, когато загадъчен парфюм дари една млада жена с неустоимо очарование.

Историята ни среща с Еванджелин. Героинята израства, осъзнавайки изключителните ефекти на уханията. Баба й Луиз е талантлива aromata – майсторка в създаването на парфюми и аромати. Когато Ева навършва осемнайсет години, Луиз й оставя своя последен подарък – ухание, създадено специално за нея. Малката стъкленица е придружена с бележка, изписана с изящния почерк на Луиз: „Не махай кристалната запушалка, Еванджелин, освен ако не искаш всичко в живота ти да се промени”.
От мига, в който слага капчица от парфюма на шията си, тя става обект на неустоимо желание от страна на всички хора край нея. И особено на двама мъже...

Когато най-големият й дар се превръща и в непоносимо проклятие, Ева трябва да открие тайната на уханието си и посланието, което баба й е искала да й предаде.

 

„Елегантна и проникновена... Написана под формата на измислени спомени, това е история за първата любов, за обсебването, откриването на сексуалността и съзряването...” , пише за романа The Washington Post.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase