Снимка: ИК „Изток-Запад”

Ако сте сред онези, които обичат книги, в които се разказва за нови методи за лично опознаване и подреждане на приоритетите ви, ето нещо за вас.

Сузи Уелч, която е американски консултант по мениджмънт и майка на четири деца се е вдъхновила от любопитен подход, който включва „системата 10-10-10”.

Според нея всичко започва с въпрос. Това означава, че всяко 10-10-10 започва с поставянето на вашата дилема, криза или проблем под формата на запитване. Да напусна ли работа? Да купя ли къщата със страхотен двор и капещ покрив? Да задържа ли сина си още една година в училище? Да продължа ли връзката си, или да я прекратя?
Авторката смята, че всеки допуска грешки в живота си, но независимо какви са, човек може да съгради наново живота си.

Всичко, което трябва всъщност да направи, за да поеме контрол над живота си, е да започне да взима решенията си по различен начин – активно, като съзнателно обмисля своите последици в непосредственото настояще, в близкото бъдеще и в далечната им перспектива: след 10 минути... след 10 месеца... след 10 години.

"Установила съм, че поставянето на ясен въпрос е жизненоважно за 10-10-10, тъй като много от сложните ни проблеми са преплетени със странични въпроси и подпроблемчета, с разсейки и отклонения, които или ни пращат за зелен хайвер, или ни превръщат в статисти. - обяснява Уелч - Така че, онези привърженици на системата 10-10-10, които постигат най-голям успех, винаги започват с определянето на това кой именно въпрос, от който тръгват всички останали, се опитвате да разрешите.

Авторката разкрива няколко стъпки, които са необходими за новата система да проработи, ако искате да й се доверите, може да откриете анализът й в книжарниците у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase