Снимка: Хермес

Чувството за истинност е много важно и за споменните страници, включени в новата книга на Георги Константинов „Човек за споделяне“. В нея авторът е включил необикновени случки от обикновения му живот.

Почти половин век е изминал от излизането на първата му стихосбирка – „Една усмивка ми е столица“. Новата му творба включва шестнадесет истории, които самият Георги Константинов определя като „споменна проза“.

Авторът споделя, че си е водил личен дневник в продължение на тридесет години, в който записвал своите преживявания, впечатления и чувства. В тези истински истории той говори за отчуждението между хората, безразличието към съдбата на другия, разказва действителни, макар и понякога болезнени преживявания.

Дава много обективна оценка на себе си и на личността си, признавайки както силните, така и слабите си страни, разкрива какво е значението на читателите за поета и творбите му. Константинов определя искреността и чувството за истинност като най-големите достойнства на „Човек за споделяне“, които ще направят книгата достъпна за читателите.

Книгата може да намерим в книжарниците от 15 февруари.

.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase