Хилъри Мантел. Снимка: Joshua Irandi

Като продължение на романа "Вълци" идва новата книга на Хилари Мантел "Доведете труповете". В началото на месец януари трилърът спечели престижната британска награда “Коста” за роман на годината, а малко след това се присъедини още един приз "Коста" - за книга на годината.

Междувременно от Ройъл Шейкспир Къмпани, която управлява Кралски Шекспиров театър и театър “Суон”, обявиха, че са спечелили правата да адаптират романите на Хилари Мантел “Вълци” и “Доведете труповете” за театрална сцена.

Режисьорът Грегъри Доран споделя, че е получил следното съобщение от директора на Ройъл Шейкспир Къмпани: “Поздравление за това, че взе най-актуалното литературно произведение в западния свят.”

Двете постановки ще се играят в две поредни вечери в легендарния театър “Суон”. Очаква се те да бъдат най-хитовите заглавия в театралния афиш през следващия сезон.

До края на годината BBC ще направи и ТВ-екранизация на романите под формата на мини-сериал.  “Доведете труповете” ще излезе на български език в началото на месец април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase