Снимка: ЕРА

Реймън Хури има опит в криминалните истории. След „Последният тамплиер“ и „Оръжието на тамплиерите“ може да прочетем новият му роман „Дяволският еликсир“.

В него авторът отново ни среща с героите от предишните си книги – агентът на ФБР Шон Райли и археоложката Тес Чайкин, които този път се отправят на пътешествие в издирване на мощно упойващо вещество, потънало в забрава и скрито в джунглите на Централна Америка.

Неочаквано телефонно обаждане променя изневиделица плановете на Райли. От другата страна на слушалката е стар боен другар, който той не е чувал повече от пет години. Райли не може да пренебрегне отчаяния вик за помощ и без колебание заминава за Лос Анджелис. Неусетно той е въвлечен в смъртоносна надпревара по следите на мистериозен еликсир.

Заедно с археоложката Тес Чайкин Райли се впуска в мащабно приключение из джунглите на Мексико, в което се вплитат вековни загадки и съвременни амбиции за власт и контрол.

Двамата са решени да открият дяволския еликсир преди да е попаднал в недоброжелателни ръце. Веществото е толкова силно и ефективно, че може да доведе цялото човечество до ръба на самоунищожението. И те далеч не са единствените, които го търсят...

Романът може да намерим от 12 октомври в книжарниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase