Снимка: Колибри

След "0.1. Неприличен роман" идва ред и на неговото продължение "02.Екзестенциален роман". Новата книга на Ивайло Борисов може да намерим от 8 октомври в книжарниците.

Романът е малко повече тъжен, отколкото смехотворен, но остава верен на динамичния стил и чар на първата книга.

Това е роман за непроницаемата, всеядна, универсална криза – криза на всекидневието, на съзнанието, на модерното общество в началото на 21 век.

През участта на „непоправимия“ си герой авторът се взира в осакатяващите културни стереотипи и вербални клишета, в патологичните социални модели и жизнеспособните стратегии за манипулиране на съзнанието, отбелязват издателите.

И ако „неприличният“ роман се гаври преди всичко с абсурдите на прехода от късния соц към примитивния капитализъм в България, то тази книга третира яростно и саркастично онова мощно сгромолясване и преобръщане на ценностите, което задушава възможностите за индивидуално развитие и просперитет.

Преди да отприщи дискусии с неприлично увлекателния си първи роман, Ивайло Борисов е известен с битието си на графичен дизайнер и хлевоуст блогър.

Работил е като търговец на софтуер и автор за различни лайфстайл списания, днес практикува уеб дизайн за удоволствие, изявява се и като консултант в областта на рекламата, брандинга, потребителските интерфейси и медиите – пак за удоволствие. Пише от малък, но не се свени да признае, че не почита класическата литература.

„02. Екзистенциален роман“ отново ще разбуни духовете. Премиерата е предвидена за средата на октомври. Казано другояче, ефектният, антипатичен бунтар Бенедикт Томов се завръща: „Гладни ли сте? Все тая. Бене се завръща пряко и преносно, за да ви „нахрани“ хубавичко с храна за размисъл както само той си знае.“
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase