Снимка: Хермес

Как да улесним първите месеци след появата на бебето обясняват Трейси Хог и Мелинда Блау в „Ръководство на недоспали родители“.

Книгата излиза на 21 септември у нас. В нея може да намерим изпитани съвети за храненето, съня и възпитанието през първите 3 години от раждането на детето.

Трейси Хог е сред най-известните бавачки и консултанти по въпросите за съня и храненето на бебетата и малките деца. Родена в Йоркшър, в семейство с девет деца, англичанката израства в атмосферата на взаимно разбиране и уважение в семейството. Още като ученичка Трейси често придружава дядо си в местната клиника за душевноболни, която той завежда, и така открива призванието си да се грижи за деца с физически и психически увреждания.

След като завършва колеж за медицински сестри, Хог специализира акушерство, а след това известно време се грижи за деца с увреждания. По-късно в една от книгите си тя споделя: „За да помогна на тези деца, трябваше да се науча да разбирам какво искат да ми кажат“. Именно умението да разчита знаците, които ни дават бебетата и децата, и да предугажда нуждите им, става причината Трейси Хог да се нареди сред най-търсените и уважавани експерти по отглеждане на деца.

Малко след като се установява в Лос Анджелис, Трейси Хог получава предложение да помогне в грижите за бебето на актриса от популярен телевизионен сериал. Мълвата за удивителните й способности да утеши и най-ревливото бебе бързо се разнася из Холивуд и от услугите на англичанката се възползват звезди като Джоди Фостър, Синди Крауфорд, Джейми Лий Къртис, Калиста Флокхарт, Арнолд Шварценегер.

Освен че е провеждала индивидуални консултации, Трейси Хог е организирала курсове за бавачки и за бъдещи родители и е имала собствено телевизионно шоу. Примамливото предложение за написване на наръчник за отглеждане на бебета не закъснява.

Едно от най-големите американски издателства застава зад първата книга на Трейси, написана в сътрудничество с писателката Мелинда Блау.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase