Снимка: Reuters

Каква е "малката" тайна на Мерилин Монро се опитва да разкрие писателят Тони Джерис в книгата си за  секс иконата от 60-те години на миналия век.

 "Мерилин Монро: моята малка тайна" ("Marilyn Monroe: My Little Secret" ) вече излезе в САЩ. В нея авторът твърди, че звездата е била лесбийка. Звездата от "Някои го предпочитат горещо" имала връзки както с известни актриси, така и с млади фенки, съобщи Radar Online.

В произведението си Джерис твърди, че сред любовниците на Мерилин Монро са били известни жени на епохата като Джоан Кроуфорд, Барбара Стенуик, Марлене Дитрих и Елизабет Тейлър, а също много тийнейджърки от фен клуба на Монро.

Джейн Лоурънс, която е оглавявала клуба, твърди, че е имала връзка с актрисата. Монро дори споделяла с любовницата си някои от тайните и преживяванията си, пише БТА.

Според автора на книгата Монро се запознала с Лоурънс, когато момичето било само на 12 години. Вторият й баща бил шеф на правния отдел на компанията RKO Studio. За кратко двете многосе сближили. Лоурънс си спомня, че Монро й казвала, че сексуалните предпочитания нямат значение, любовта си е любов.

Тони Джерис се срещнал с Джейн Лоурънс през 2001 година и жената му разказала за лесбийската си връзка с холивудската звезда, а също за пагубните й навици. Преди да посрещне момичето Монро пиела нембутал, като комбинирала транквилизатора с шампанско. Тя споделила още, че актрисата била инициатор на физическата им близост, която с времетопрераснала в много близка връзка, продължила не по-малко от 10 години - до самата смърт на Монро през август 1962 г.

Отношенията с Мерилин Монро обаче не попречила да Лоурънс отвреме на време да си има и други любовници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase