Снимка: ИК „Изток-Запад”
fallback

С „Въведение в журналистиката” ни се дава възможност да надникнем зад кулисите на „четвъртата власт”. Книгата ще бъде представена в Гьоте-институт на 16 февруари, от 18 часа, от автора ѝ – проф. Щефан Рус-Мол, един от най-известните изследователи на журналистиката в немскоезичното пространство, в присъствието на д-р Иво Инджов, преводач и съавтор.

Книгата на Рус-Мол съчетава най-ценното от практиката и науката – нещо, което често липсва във въведенията по журналистика. Читателят научава не само най-важното за нейните основни „закони”, но и за отношенията ѝ с политиката, пиара, рекламата и публиките.

Авторът проследява драматичните промени в професионалната среда и отдава дължимото на плюсовете и минусите на Web 2.0 и новите медии в редакционното всекидневие. Иво Инджов обогатява материала с български примери и акцентира върху правата и задълженията на журналистите – една все още слабо позната територия от медийния преход в България.

„Въведение в журналистиката” е учебник и наръчник за всички, които искат да станат журналисти. Тя е и ценно помагало и за онези, които вече са се утвърдили в професията.
Книгата им предлага полезни съвети – за да си сверят часовника с най-новите тенденции, или просто като полезен редакционен справочник, към който можеш да посегнеш при необходимост.

Над 400 страници със съвети, примери от практиката, илюстрации. За всички, които държат на качествената журналистика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Съвестник

преди 12 години

Силно се надявам повече родни "***" да прочетат внимателно тази книга, барем научат какво е истинска журналистика и как се прави тя.

1

топки

преди 12 години

Хайде първо да влязат гражданите в "четвъртата власт", пък после да дойдат добрите журналисти. Щото преди това и най-добрите са просто добри... "древни професионалистки".

fallback