Корица: Колибри
fallback

Нов роман на един от най-големите бразилски писатели – Жоржи Амаду, издават у нас.

„Тиета от Агрести“ разказва за млада жена, прокудена на невръстна възраст от родния си град заради непристойно поведение.

Двайсет и шест години по-късно тя се завръща като богата и уважавана вдовица и користното й семейство я посреща с разтворени обятия.

Но Тиета е принудена да промени плановете си, за да спаси красивите плажове на родния край от застрояване.

А единственият начин да попречи на изникването на вредната химическа фабрика е да използва високопоставените си връзки в Сау Паулу и да потърси помощта на висши политици и финансисти – както може да го направи само съдържателката на най-големия публичен дом в града...

Прочети откъс от „Тиета от Агрести“!

Жоржи Амаду (1912–2001) е роден в бразилския щат Баиа, от който по-късно ще черпи ненаситно, пресъздавайки бразилската действителност и душевност с помощта на фолклорни и фантастични елементи.

Като политически емигрант във Франция в края на 40-те години попада в компанията на личности като Сартр, Арагон и Пикасо, които оказват важно въздействие върху мирогледа му.

През 1958 г. с книгата си „Габриела, карамфил и канела“ Амаду изоставя политическото си мисионерство и създава литературата, която го прославя завинаги и навред по света, издигайки бразилската литература като цяло до световните върхове.

Амаду на португалски означава „любим“, „обичан“, и той наистина е един от любимите писатели на цели поколения. Със своите 32 романа, преведени на 48 езика, Амаду е най-четеният и най-продаван бразилски писател и до днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

j

преди 12 години

4ела съм само една книга от Ж. Амаду ''Пастири на ноща'' хареса ми....

fallback