На специална пресконференция Людмила Филипова представи новия си роман „Аномалия“, съвместен проект между издателствата „Сиела“ и „Ентусиаст“, с медийната подкрепа на Investor.bg.

Специално за премиерата на романа у нас пристигна и принц Флавио Киджи, прототип на главния герой в книгата.

Сред гостите на събитието бяха близки и приятели на авторката, както и много известни медийни и светски личности, сред които: Миглена Ангелова, Миролюба Бенатова, Ваня Щерева, Зейнеб Маджурова, пластичният хирург д-р Ангел Енчев, Иван Бакалов, Любен Дилов–син, Искра  Ангелова, Валди Тотев, Георги Неделчев, писателят Момчил Николов, преводачката и актриса Анджела Родел, Красимир Катев и др.

Аномалия“ провокира с неподозирани връзки между събития и въпроси, касаещи всеки съвременен човек.

Разкрива история с неочаквани обрати за парадоксите на живота и доказва, че най-страшните пророчества се сбъдват, провокирани от най-силните човешки амбиции.

„Реалността винаги присъства силно в романите ми. И „Аномалия“ не е изключение – както в сюжетните линии, така и в чисто човешкото в него, което касае всеки един от нас. Реалността в „Аномалия“ е до степен, в която за първи път цели пет герои в книгата ми носят истинските имена на прототипите си, историите и характеристики им, в това число и наследниците на една от най-влиятелните и знатни италиански фамилии – принцовете Марио и Флавио Киджи.

Иначе книгата съчетава теми, несъвместими на пръв поглед. А те общо са: най-голямото откритие на Нютон, според самия учен, но все още непопулярно по света; един от най-мащабните съвременни проекти на Пентагона – за нова виртуална среда; легенда и тайни на десетвековната фамилия Киджи; онова което още не допускаме за мрежата, в която сме всеки ден, и въпроси и проблеми от живота на почти всеки съвременен жител на планетата. И всичко това е преплетено в история, в която въображаемото и реалното се сливат неусетно“, сподели Людмила Филипова пред журналистите.

Кампанията на книгата ще бъде съпътствана от игра за читателите „Сбъдни своя роман!“, чиято голяма награда е посещение в замъка на принц Флавио Киджи, както и уикенд за двама в комплекс „Калиакрия“ на българското Черноморие (още – на www.anomaliabook.com).

Людмила Филипова отдавна е доказала, че книгите ѝ заслужават да покорят литературната сцена в световен мащаб, защото сюжетите им не отстъпват на световните бестселъри.

Правата на някои нейни романи са продадени в Турция, Гърция, Русия, Сърбия и Кипър, по един от тях - „Анатомия на илюзиите“, се снима международен сериал, а други два са в процес на филмиране – „Стъклени съдби“ и „Мастиленият лабиринт“.

След общо пет успешни книги зад гърба си, в края на месец май Людмила Филипова провокира читателите с най-новия си роман „Аномалия“ .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase