Филип Лхамсурен, когото публиката познава от риалити шоуто Сървайвър - Островите на перлите” издава първата си книга.

Озаглавена „Душата на човека”, тя е плод на едногодишна работа и идва след завръщането на автора от пътуване до Монголия, където той преживява една от най-тежките си зими с рекордно ниски температури, дори и за обичайно замръзналите северни провинции до Сибир.

В книгата читателите ще открият познатия от екрана образ на Филип – непримирим, много искрен, често вглъбен в себе си и замислен над случващото се.

С неприкрит интерес той изследва взаимоотношенията между хората, причината за злободневните им тревоги и какво би могло да вещае бъдещето, когато обществото ни предпочита да консумира, вместо да създава и пази това, което е дошло като наследство от хилядите поколения преди нас.

Величествената природа на неговата втора родина Монголия провокира още по-открито тези рани на ежедневието на съвременния човек и в книгата си Филип често укорява хората в града за пагубното си нехайство към природата, към бъдещето на планетата и най-вече към още по-ценното, което носят у себе си – собствената си душа.

И ако те не съзнават нейното присъствие и не успяват да чуят вътрешния си глас, тогава нищо добро не може да ги очаква.

На страниците на книгата си авторът търси отговорите на въпросите за собствената си идентичност, смисъла на живота, правилните постъпки и любовта.

Верен спътник в приключението му са неговите тетрадки, писани най-често на път върху гърба на коня или до огъня.

След обективния поглед към обществото в тях се ражда и вярата към това, което единствено можем да променим – себе си.

Книгата е написана като послание към добрия човек, който не прави нищо, който се страхува, който чака и отлага живота си до деня, когато ще започне да живее истински.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase