От днес на пазара е петият роман на български на най-награждавания английски писател Иън Макюън.

В „Почивка в чужбина“, с хладно, пестеливо перо и безпристрастен тон писателят разказва за двойка с дългогодишна връзка, която отива на почивка във Венеция, за да възпламени отново поугасналите си чувства.

Удоволствието от ленивото излежаване в хотелската стая, насладата от секса и гастрономичните празници се редуват с разходки, които отвеждат двамата в лабиринта на един непознат и недобронамерен град, в който на чужденците се гледа с неприязън.

Една вечер, когато са леко пияни, Мери и Колин успяват да се изгубят и цяла нощ не могат да намерят пътя към хотела си.

Изтощени и изтормозени до краен предел , двамата се доверяват на първия срещнат и така започва тихият ужас от една зловеща игра, а почивката се превръща в кошмар...

Прочети откъс от книгата

Още по темата

Иън Макюън е автор на десетина романа, сред които „Откраднатото дете“, „Амстердам“, „Невинният“, „Изкупление“, „Неумолима любов“.

Още първият му сборник с разкази е отличен с наградата „Съмърсет Моъм”. Следват три награди, сред които и „Букър“, за която Макюън е номиниран четири пъти последователно.

Романът „Изкупление“ пък затвърждава световната му известност заради филма по книгата, отличен с Оскар за музика и номиниран за още 6 награди на Академията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase