Бестселъровият писател Ричард Б. Райт (носител на наградите „Гилър”, „Гавърнър Дженеръл”, „Трилиум” и „Либрис” за автор на годината и книга на годината) създава този роман за последиците от изневярата на един мъж, която ще промени живота му завинаги.

Дан Фийлдинг е мъж на средна възраст, който на пръв поглед има всичко в живота: привлекателна съпруга, чаровна и талантлива дъщеря и луксозен дом в скъп квартал.

Но когато Дан заминава на служебно пътуване в чужбина заедно със своята млада и красива колежка Денис Кроудър, той за пръв път изневерява на жена си след седемнайсетгодишен брак. На 6000 км. от вкъщи той се оказва слаб да устои на взаимното сексуално привличане с младата жена.

С любовницата си Дан предприема кратко пътуване в английската провинция. По време на проливен дъжд двамата правят секс в колата, която са наели. След това Денис излиза за малко и повече не се връща. Обзет от лоши предчувствия, Дан е принуден да извика полиция...

Оказва се, че Денис е убита от психопат, вече излежал присъда в затвора за друго престъпление. Убиецът е заловен и прави самопризнания, разказва и къде е скрил трупа на младата жена.

Но на Дан предстои най-трудното – да признае на съпругата си, която обича, за изневярата си. Как ще приеме това и дъщеря му? Налага му да изпита върху себе си и ожесточения интерес на медиите към случилото се. Интимният му живот лъсва под прожекторите. Ще може ли Дан да се справи с всичко това?

Издава: Персей

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase