Кандидатът за кмет на тъмносините Прошко Прошков. Снимка: ДСБ

В момента е "12 без пет". Така кандидатът за кмет на ДСБ Прошко Прошков оцени ситуацията около предстоящите през есента избори заради обявените за противоконституционни текстове от Изборния кодекс.

По думите му "ГЕРБ се страхува да покаже своите кандидати сега, за да се ориентира до последния момент и тогава да извадят поредната марионетка".

"Вече близо 2 г. страната се управлява от ГЕРБ и в резултат на гнусното заиграване с монополите и флирта с олигархията се пречупи гръбнакът на средната класа в България, закъсаха малките и средните предприятия и се понижи драстично жизненото равнище на хората в България", коментира Прошков.

На този фон сините се заканват чрез вътрешни демократични избори да извадят автентични политици и лидери, които ще се борят за доверието на избирателите.

Като свои основни опоненти за кметското място в столицата Прошко Прошков посочи номинацията на ГЕРБ и на БСП.

Според него досега София не е имала по-безсилен Общински съвет.

„Столичната община е като марионетна проекция на държавата – врящ казан от административен хаос“, добави още той.

Прошков е убеден, че десницата е в състояние да покаже на избирателите, че е способна да управлява честно. Като единствена своя цел максимум, ако бъде кандидатът на "Синята коалиция" за кмет на столицата, Прошко Прошков си поставя спечелването на поста.

Още по темата

ДСБ предлага 25-дневна кампания преди отворения вот за кандидатите за президент и кмет на "Синята коалиция", съобщи от своя страна шефът на предизборния щаб на тъмносините Веселин Методиев.

Той обяви, че вероятно на 16 май десните ще могат да представят официално номинациите на "Синята коалиция" за държавен глава и за кмет на София.

Това ще стане, след като на 14 и 15 май националното съвещание на ДСБ ще определи претендентите на тъмносините, които да застанат срещу Румен Христов и Владимир Кисьов от СДС.

Засега в ДСБ единствено Светослав Малинов писмено е потвърдил съгласие да участва в надпреварата за кандидат-президент, а за столичен градоначалник кандидати са Прошко Прошков и Петър Москов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase