Снимка: архив, Булфото
fallback
Организиран вот се наблюдава в "Столипиново". Масово партии са предлагали на местните пари срещу гласа им. В най-големия ромски квартал на Балканите се забелязва активизиране на избирателите следобед. 
 
Голяма част от хората пристигаха в училищата организирано на групи. С помощта на хендсфрита помощници на брокерите на гласове брояха избирателите, а бусове подпомагаха извозването на хората. 
 
Столипиновци масово не знаеха какви избори се провеждат днес, но бяха запомнили номера, който трябва да зачертаят с хикс (Х). Едни признаваха, че вотът се купува, други – не. 
 
"Работа искаме, не пилета и пари", твърдеше един от жителите на квартала. 
 
"Дават ни пари – от 40 до 100 лева, зависи колко се дърпаш", разказа пред Dnes.bg младеж, който чакаше пред СОУ "Пенчо Славейков" цената на гласа да се вдигне още малко и тогава да отиде да гласува. 
 
Пред секциите за гласуване в училищата в "Столипиново" се извиха опашки. Прокуратурата в Карлово проверява информация за организиран вот. Обвинителите в Пазарджик пък проверяват 5 сигнала за купуване на гласове. 
 
"Проверяваме сигнал в Стамболийски, където в тъмната стая за гласуване е бил оставен химикал с така нареченото симпатично мастило, вероятно за да се отчете по-голям брой невалидни бюлетини", коментира за Dnes.bg районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. 
 
В пловдивското село Катуница беше отчетена рекордно висока избирателна активност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

до 38

преди 12 години

Само една избирателна промяна искам - гласуваш и след това собственоръчно си изписваш трите имена и се подписваш едва тогава имаш право да си пуснеш бюлетината - и ще видите как избирателната активност ще намалее с 10%.

41

ИЛИЯН

преди 12 години

ГЕРБ КУПИ ИЗБОРИТЕ НЯМА НИКАКВО СЬМНЕНИЕ В ТОВА

40

БАЧКАТОР

преди 12 години

Много ми е интересно българите в Катуница за кого гласуваха? Хич не вярвям да е за ГЕРБ.

fallback