fallback

Народният представител и кандидат за кмет на Пловдив Петя Раева посети изложба на световноизвестния български художник Ангел Василев.

Експозицията в Новотел Пловдив под наслов „Приказките на Ангел Василев” е организирана от Галерия „Жорж Папазов“.

Oще по темата

„Ангел Василев е нарисувал духа на нацията и му е придал цвят. Неговите картини илюстрират теми от градския фолклор и съвременното послание”, заяви Петя Раева след посещението си на изложбата. 

Тя отбеляза, че художникът е родом от Пловдив и е реализирал над 50 самостоятелни изложби в България и чужбина. Голям брой негови картини са притежание на частни колекции във Франция, Германия, Норвегия, Канада, Япония и САЩ.

„Картините на Ангел Василев внушават празничност и придават оптимистичност и чрез характерните си персонажи в приповдигнато настроение създават визията на дълбоко изразена национална идентичност", каза още кандидатът за кмет на Пловдив от ДПС Петя Раева.

В предизборната си платформа за бъдещето на Пловдив Раева е заложила градът да се развие още повече в културно-исторически и икономически план.

С уникалните забележителности и талантливите художници Пловдив е притегателен център за чужди туристи, смята още кандидатът за кмет на Пловдив и народен представител Петя Раева.

Изказването на Раева дойде няколко дни след като тя организира „минута размисъл” във всички квартали с етническо население в Пловдив, а поводът бяха събитията в Катуница и последвалите протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

rumen221

преди 12 години

Приятели,Ето за какво се бори ДПС активистката ханъм РаеваКонституцията ДА СЕ нарушана НАЙ-НАГЛО И БЕЗОЧЛИВО:Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани.(2) Гражданите, за които българският език не е майчин, имат право наред със задължителното изучаване на българския език да изучават и ползват своя език.(3) Случаите, в които се използва само официалният език, се посочват в закона.Цитирам:Кандидатът Мюзеки Ахмед пък бе категоричен от трибуната, че са му нарушени правата. Забраната малцинствата да говорят и агитират на майчин език била противоконституционна, законът също, обяви той..ТОВА Е НАГЛО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА ЗА ИЗБОРИ На чужд език са говорили и Ахмед Доганов и Рамзи Османов- АЛО, Прокуратурата, Главния Прокурор, ЗАЩО СПИТЕ, ЗА ПУБЛИЧНИТЕ ПРИЗИВИ, ДА НЕ СЕ СПАЗВАТ КОНСТИТУЦИЯТА И ЗАКОНА???- НАЛИ БЯХМЕ РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА или НЯКОИ СА ПО-РАВНИ

13

Анонимен

преди 12 години

и как развива културата и икономиката????като се снима и плаща за реклама в Dnes.bg!!!!Омммммммммммммръззззззззззззззззззззззна ми от ПСЕВДО ХОРА!!!!

12

KRITIK

преди 12 години

I TAZ KATO KAPON E QLA RQZANA KARABINA!KRASIV TRAVESTIT!

fallback