Снимка: Булфото
fallback

Четири акта е съставила Общинската избирателна комисия в Пловдив на трима от кандидатите за кметове на града.

Причина за това са билбордове с техния лик, които са залели Пловдив преди старта на официалната предизборна кампания.

С два акта е кандидатът на "Кауза за Пловдив" и настоящ заместник-кмет по спорта Георги Титюков.

С акт за нарушение е и изключената от ГЕРБ общинска съветничка и кандидат-кмет от "Съюз за Пловдив" Дани Каназирева. Нейни билбордове се появиха в града още преди няколко месеца и част от тях все още не са свалени.

С глоба е и все още нерегистрираният в ОИК кандидат за кмет Величко Апостолов.

"Глобите са в размер между 200 и 2000 лева и са за предизборна агитация преди определения за това период и незаконосъобразна реклама", съобщиха от Общинската избирателна комисия в Пловдив.

"Юристите ни разглеждат актовете и ще преценим дали да ги обжалваме, но е явно, че ОИК мери с двоен и троен аршин, защото актовете са съставени на определени политически сили, а на много други са пропуснати.", заяви пред Dnes.bg шефът на предизборния щаб на „Кауза за Пловдив Константин Георгиев.

"Глобите са административни пречки и аз ще ги обжалвам”, обяви от своя страна и Дани Каназирева, която е и юрист по професия.

"Актовете спрямо мен са незаконни, защото не съм вписан официално като кандидат-кмет", каза Величко Апостолов. По думите му Общинската избирателна комисия има право да налага подобни санкции само в предизборния период.

От ОИК-Пловдив поясниха, че официалната предизборна кампания за местните и президентски избори започва на 23 септември. Дотогава според закона никой кандидат няма право разпространява агитационни материали и поставя билбордове със собствения си лик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 12 години

Гражданите на Пловдив чакат своя граждански кандидат.Дано да се появи,ама надали.

11

Анонимен

преди 12 години

Пловдив има алтернатива и това е ГЕРБ. Не са обвързани с олигарсите и службите. Със сигурност платените талибани на опонентите ще поставят минуси, но самите МИНУСОПОСТАВИТЕЛИ ПОЛОЖИТЕЛНО знаят, че парите, който им плащат са крадени от самите тях и семействата им от работодателите в момента. Парите за рекламата на Тютюковците и Здравките( Дининита) са на същите работодатели.

10

Анонимен

преди 12 години

Ако тези политически *** от сега не спазват закона, то какво ли ще нарушават, ако ги изберат. Впрочем изборите в Пловдив са белязани още в началото на прехода с постоянна последователност. Който и да е общински съвет или кмет е органически свързан с щаба на Гергов и работи за него и след мандата. Чомаков, Караиванов, Ендрев и още много и както и тези, които ще бъдат бракувани след тези избори. Единствените, които явно афишират тази връзка са от БСП.

fallback