Снимка: БТА
fallback

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Бургас Димитър Николов печели 71,73% от гласовете на избирателите.
Резултатите на ЦИК са от 50 на сто обработени бюлетини от общината.

Далеч зад Николов остават вторият и третият претендент за поста: Валери Симеонов (Национален фронт „Спасение за България“) с 10,91% и Павел Маринов (БСП) – 8,75%.

ГЕРБ ще имат и мнозинство в общинския съвет. Листата на управляващите е подкрепена от 47,81% от избирателите.

Още снощи привърженици и застъпници на Димитър Николов отпразнуваха победата на ГЕРБ в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Анонимен

преди 12 години

Бургас е пример за всички, които ревливо задават въпроса "Каква ни е ползата от Европейския съюз". Ами ползата е такава, че с парите на европейските данъкоплатци Бургас стана най-красивия град по морето.

47

IMK

преди 12 години

Чух че се опитва да прави индустриална зона но до сега скатаджиите го блокираха в общината.Бих казал много добра идея дано я осъществи по бързо.Иначе оправения център градинки и прочее не ме интересуват особенно.

46

от другия край на зе

преди 12 години

Честито на бургазлий! Димитър Николов за президент на следващите избори! Човека спечели с работа и професионализъм . Аман от политичексото говорене и нищоправене! Бургас дава примера как се върши работа с пари от еврофондовете и дано другаде да го разбират, защото разликите какво се случва в Бургас и Пловдив или Варна например са фрапантни... Кмета и вече с мнозинство в общинския съвет очакваме още добри новини. Нямаме търпение до лятото да си видим родния град дори да сме на другия край на земята... Честито отново!

fallback