Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Напоследък Холивуд обича да респектира с ненужна цензура. Такава проявява и с филма на Оливър Стоун "ЕСноудън", който пресъздава историята на най-сериозното изтичане на данни в САЩ, а режисьорът споделя, че Холивуд не е бил очарован от проекта.

И въпреки трудностите, Стоун снима филма за мащабните шпионски програми, зад които стои американското разузнаване.

В ролята на Едуард Сноудън влиза Джоузеф Гордън Левит, а историята му разркрива израстването му от консултант в Агенцията за национална сигурност на САЩ до момента, в който вади на бял свят строго класифицирана информация, която поставя САЩ в меко казано дискомфортна ситуация.

Стоун е известен с критиката си към американската политическа система и този филм е явното доказателство. Филмът смело подхожда към героя, който рискува с начинанието си своето бъдеще, любовта и изобщо живота си.

Пореден силен филм на Оливър Стоун след "Доорс","Взвод", "Убийци по рождение", "Уолстрийт" . В другите роли ще видим Мелиса Лео, Никълъс Кейдж, Скот Истууд, Шайлийн Уудли, Тимоти Олифант, Закари Куинто, Том Уилкинсън.

Гледайте "Сноудън" на 17 април от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 2 години

Холивуд е пълен със *** левичари, които би трябвало да работят в Мосфилм. Но и те като нашите путинофили предпочитат да живеят в Америка.

6

Анонимен

преди 2 години

Преломът и Сноудън настъпва,когато вижда,как американски оператори на воена ракетна техника убиват невръстно дете с ракета за забавление.Тогава той съзнава,че служи на хора,който са сатанисти и не ценят живота на другите за да си доставят сатанисти удоволствия.Тогава решава да разкрие и човеконенавистната политика на САЩ.Свидетели сме и сега когато се води братоубийствена война в Украйна с тяхна подкрепа за нацистите там.Всички го виждаме но се страхуваме да го признаем.Един ден ще излезе истина

5

Сноудън е герой!

преди 2 години

До ПОЛКОВНИК: Кого е предал Сноудън? Американското правителство е предал. Но не и американския народ! Точно обратното, Сноудън действаше именно в интерес на американския народ, защото разобличи престъпления срещу народа. Затова беше преследван и му се наложи да бяга. Според тебе, трябваше да стане мъченик и да изгние в затвора? Ето Асанж стана такъв мъченик. И какво? Просто ще умре в затвора.

fallback