Снимка: Bulgaria ON AIR

Може ли да се води политика без корупционни практики? Този въпрос се залавят да изследват режисьорите Салваторе Фикара и Валентино Пиконе във филма "Лятно часово време".

Сюжетът ни вмъква в малко сицилианко градче Пиетрамаре. Жителите му се намират пред местни избори и в очакванията си да живеят без тъмни практики, хората дават своя вот на преподавател от местна гимназия - Пиерпаоло Натоли с реноме на честен, безкомпромисен човек.

И ако в началото на неговото управление всички са щастливи и изпълнени с надежда, то в един момент ситуацията се усложнява след като става ясно, че наистина не са позволени съмнителни сделки и даване на рушвети под масата.

Режисьорите обръщат гледната точка, показвайки, че изкушението за злоупотреби не са дело само на управляващите, а и на обикновените хора, които като че ли също не могат да живеят без да се подават на изкушения.

Фикара и Пиконе с хумор и усет към човешките недостатъци наблюдават случващото се, доказвайки, че обществото е онова, от което зависи благополучието и честността в едно населено място и, че преди да обвиним някого, доста по-важно е първо да се вгледаме в себе си.

В ролите ще видим Салваторе Фикара, Пиконе, Винченцо Амато и Елеонора Делука. Гледайте "Лятно часово време" на 20 март от 22.00 часа по телевизияBulgaria ON AIR.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase