Снимка: Bulgaria ON AIR

Родителските амбиции стартират от момента, в който детето още е в съвсем невръстна възраст - например готово едва за детската градина. Оказва се, че и това учебно заведение е особено важно за "Обществото на Манхатън".

Филмът, под режисурата на Джош Шелов изследва докъде са готови да стигнат хората за да се изкачат до мечтаното стъпало на йерархията.

Сюжетът ни среща със съпрузите Саманта и Джеф, чийто живот се променя след като се местят в престижна част на Манхатън в Ню Йорк.

Оказва се, че въпреки новият дом и добрата работа, проблемите и тук са в излишество, тъй като не е уреден въпроса с детската градина на дъщеря им (Амелия Талбът).

В близкото реномирано школо има място само за едно дете, като това се превръща в единствена цел за младото семейство.

Шелов онагледява пътеките, по които поемат персонажите му за да извоюват победата си. Битката за място в детската градина се оказва опасна, ожесточена, а за да бъде спечелена, героите се оборудват със смелост, умение за интриганстване, дързост и немалка доза ексцентричност.

Оказва се, че и опонентите им са заредени с подобни умения, така че родителските стремежи са орикатурени и разкриващи липсата на благородство и съпричастност към околните.

В ролите ще видим Бони Съмърсвил ("Приятели", "Полицейско управление Ню Йорк", "Кашмирена мафия", "Поверително от кухнята", ) и Нийл Патрик Харис ("Как се запознах с майка ви").

Гледайте "Обществото на Манхатън" на 13 февруари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase