Снимка: БГНЕС
fallback


Никол Кидман заяви, че иска по-често да работи с жени режисьори, за да се противопостави на липсата на възможности за жените в киноиндустрията, предава БГНЕС.

54-годишната актриса обясни как един разговор с Мерил Стрийп на филмовия фестивал в Кан е бил момент на осъзнаване на липсата на възможности за жените да упражняват различни професии във филмовите екипи. Този миг на просветление я вдъхновява да направи промяна чрез бъдещите избори в кариерата си.

Никол каза пред списание "Observer": "Режисьори, сценаристи, оператори – ключови членове на екипа – разликите в цифрите между мъжете и жените бяха поразителни. Много се говореше за това как нещата се променят. Но тогава си казах: "Всъщност трябва да направя нещо".

Тя обясни обета си към женски проекти така: "Това е моят начин да кажа: "Дръжте ме отговорна".

"Моят принос към тази индустрия е да дам възможност на нови гласове, които да се появят и да могат да се възползват от славата ми... Това е част от принципа "да продължим заедно напред", допълни Кидман./БГНЕС

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Никакви жени никъде. Не стават ни за режисьори ни за нищо. Дори и жени-актриси вече не трябват, заради грозния им външен вид. Тая бабичка и се е доработило с жени, дето преди това са били мъже! Абе на такива като нея и трябват едни талибански закони и да се снимат после документални филми за кланета на обезумяли феминистки, решили да са наравно с мъжете. Навсякъде се осмърдя на женско. Жените замърсиха всички мъжки професии с присъствието си в тях. Само шериатът ще ги сложи където им е мястото.

14

Анонимен

преди 2 години

У маалата сичкото Асан режисери на порно.

13

Анонимен

преди 2 години

След излизането на новият "Матрицата" се разбра безапелационно, че жени НЕ МОГАТ да правят филми даже и преди това тези жени да са били мъже :)

fallback