Снимка:

Никак не е безоблачна атмосферата в къщата на особняка Реймънд (Франк Лангела). Претъпканият му дом с не по-малко упоритата му дъщеря Кейт (Кристина Епългейт) и съпруга й Брайън (Били Крудуп) описва режисьорът Джоел Дейвид Мур в "Младост в Орегон".

Персонажът на Лангела решава да съобщи на близките си, че иска да сложи край на живота си по време на отбелязването на 80-ия му юбилей. Той вече има проблеми със здравето и не иска да се подлага на нова сърдечна операция.

Има и план – да му направят евтаназия в Орегон, където законите са по-свободни към тези въпроси.
За дългото му и последно пътуване към Орегон решава да го заведе Брайън и цялата фамилия, но по пътя гледните точки може и да се променят.

Мур ни забърква напрегната семейна обстановка, навързана с определена доза обремененост, която всяка фамилия се опитва да скрие от очите на другите.

Несъвършенството във всекидневието е проследено по време на пътуването, което странно не става със самолет, тъй като главният герой  има проблеми с летенето, въпреки че е решил да сложи край на живота си.

Камерата подчертава случващото се с ефектни на места визуални внушения, които подсилват драматичния тон  на разказа. На фона на птичи съпровод от дискове в колата, се присъединяват още персонажи, които допълнително напластяват сюжета със собствените си емоции и истории.

Останалите роли са поверени на Никола Пелц, Джош Лукас и др.Гледайте "Завръщане в Орегон" на 7-и август от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase