Снимка: БГНЕС
fallback

Уилям Пол Кларк, приятел и асистент на Куентин Тарантино, сподели как режисьорът успява до последно да пази финала на филмите си в тайна, включително и на "Имало едно време в Холивуд", пишат от БГНЕС.

По думите на Кларк последният акт от сценария е скрит от всички членове на екипа на филма и поставен в специално хранилище. Само тези, които работят по тази сцена, могат да се запознаят с него.

"Ние пазехме третия акт в сейф в стаята на счетоводителя. Изглеждаше така: ако трябва да вземете сценария, идвате в офиса, взимате копие и влизате в малка стая, където четете", обясни асистентът и продуцентът. "Когато приключите, връщате сценария и той бива поставен обратно в сейфа. На участниците в сцената бе позволено да си правят малки бележки за себе си."

Помощникът на Тарантино подчерта, че са носели сейфа със себе си дори при снимките на терен. В този случай тя се съхранявала в караваната на продуцента.

"Най-трудното бе да се преодолее страхът – да не разполагате с материала през цялото време. Но щом членовете на екипа се справят с вълнението, това вече не е проблем", коментира Уилям Пол Кларк.

Той добави, че финалите във филмите на Куентин Тарантино често са изненадващи, включително и за неговият екип. Например, в "Гадни копилета" (2009), финалната сцена изобщо не е редактирана.

"Режисьорът я преработи по време на коледните празници. В резултат на това той получи чернова с малък фрагмент от диалог, написан на ръка върху няколко листа опаковъчна хартия. Така и ми даде тази купчина", спомня си Кларк.

Същото се случи и с финала на екшъна "Джанго в окови" (2012).

"Сцената, в която убихме около 40 надзиратели, първоначално не бе в сценария", добавя продуцентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Asad

преди 4 години

Не разбирам защо постоянно се трият негативните коментари към Тарантино.Не всеки го харесва като теб ,публикувалия статията за него.И аз смятам че не заслужава вниманието което му отдават .В началото правеше хубави филми ,с последните няколко се просто се изгаври .Да не говорим че с тях обижда хора постигнали много повече от него , и никога няма да стигне, защото няма такъв талант.Съжалявам, но това е истината!

3

Анонимен

преди 4 години

До Куентин Карантиномного често се снимат повече от 1 финал. После се прави тестови прожекции и хората казват кой-финал им е харесал повече и така избират. Когато продуцента и режисьора имат различни виждания пък, излиза версията на продуцента, а режисьора по-късно издава director's cut. Тарантино сам си прави филмите, така че си спестява голяма част от бумащината.

2

Силно заинтересована

преди 4 години

Куентин има ли позитивен тест за Ковид 19?

fallback