Снимка: Pixabay
fallback

Темите за расизма и престъпленията са преплетени в криминалния филм на Жером Сал "Зулу". Сюжетът ни връща към 90-те години на миналия век, когато млад бял полицай (Орландо Блум) и възрастен негов чернокож колега (Форест Уитакър)тръгват по следите на убиец на млада бяла жена.

Оказва се, че престъплението има общо с изчезването на чернокожи деца от улиците, както и с апартейда.

Жером Сал откровено говори за расизма, вмъкнат сред други престъпления като разпространение на наркотици и проституция. "Зулу" е първият му англоезичен проект, който участва и на кинофестивала в Кан през 2013 г.

Блум и Уитакър пресъздават силни образи, а личните травми на персонажите им са двигател на филмовото действие. Героят на Уитакър е станал неволен свидетел на убийството на баща си в детството. В днешно време бори несправедливостта като шеф на полицията.

Режисьорът снима реалистичен филм, в който саможертвата няма да е достатъчна, а проблемите, като в живота, са почти невъзможни за разрешаване.

Гледайте "Зулу" на 29 декември от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Леле

преди 4 години

Не, наричат ни с думата куфАр- арабското за гя. ур.

8

бг

преди 4 години

арабите наричат хората в Европа с думата- Гя.ури.

7

БГ

преди 4 години

Расизма е Идеология на Нег.рите от Африка.. Тия спят с маймуни и всякакви животни и наричат хората , които НЕ спят с такива, с думата- Расисти... На арабите- идеологията е - Исляма, а тия наричат хората в Европа- ***. А ние наричаме- нег.рите- *** маймуни, а Ислямистите- Ислямски змии.Трябва да ЗАБРАНЯТ тоя филм и да ват САМО филми, как България е убивала не.гри , за да имаме държава.

fallback