Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Какво се случва в Москва през 70-те години на миналия век, ще ни разкаже Карен Шахназаров в "Изчезналата империя".

Един от най-любопитните автори на кино в Русия, умеещ да борави перфектно с изразните филмови средства, независимо какъв жанр разказва, ни вмъква във всекидневието на обикновения човек.

Главният му герой е Сергей Нарбеков (Александър Ляпин) - младеж, който скучае на лекциите за Ленин. Героят предпочита да се вдъхновява с рокендрол и изразява визуално бунта си, нахлузвайки дънки. Истинското му вдъхновение обаче е Люда Белецкая (Лидия Милюзина), за чието сърце се налага да се съревновава със сина на дипломат, който е и басист в рок група.

Шахназаров ни подвежда с идеята, че ни разказва романтична комедия с класическия любовен триъгълник, но постепенно сюжетът се усложнява и поема в друга посока.

Режисьорът проследява младежкото безразличие към заобищалящата среда и случващите се процеси. Промените в страната са неизменен фон на личните преживявания на персонажите, които ще срещнат първите си житейски победи и загуби. Техните трепетни очаквания и посърнали мечти се стичат без героите да усетят опасността, че една империя съвсем скоро може да е заличена от георгафската карта...

Гледайте "Изчезналата империя" на 1 декември от 22.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Додо

преди 4 години

Режисьорът от малките шапчици ли е? Ако не е, може и да го гледам.

1

Анонимен

преди 4 години

прекрасен филм

fallback