Снимка: Ройтерс

Актьорът от "Междузвездни войни" Джон Бойега си призна, че той е виновен за липсващия сценарий на "Епизод IX: Възходът на Скайуокър". След като актьорът загуби сценария си, на "Дисни" им се наложи да го откупят от "Ибей", съобщава bTV.

Бойега си призна по време на гостуване в сутрешно предаване, че историята, която разказа Дж. Дж. Ейбрамс е вярна. Актьорът играе Фин в новите трилогии от сагата.

Още по темата
"Точно в този момент се местех в друг апартамент и оставих сценария под леглото си. Казах си – ще го оставя там и като се събудя утре сутрин, ще го взема и ще го преместя", призна си Бойега.

Актьорът разказва как същата вечер с приятели си направили малък купон в дома му и той съвсем забравил за сценария. Бойега допълни, че седмици по-късно чистач го е намерил и пуснал в "Ибей" за около 85 долара.

"Беше много страшно! Обадиха ми се всички възможни официални лица", разказва Бойега.

Чистачът очевидно не е имал представа какво точно е намерил, защото сценарий като този за "Възходът на Скайуокър" може да донесе милиони на притежателя си.

"Луксафилм" и "Дисни" обикновено не дават пълен сценарий на актьорите си и предприемат сериозни мерки във връзка с опазването на информация за проектите си.

Филмът ще излезе по кината през декември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase