Снимка: БТА
fallback

Премиерата на филма "Да напуснеш Невърленд" на режисьора Дан Рийд за двама мъже, които твърдят, че като малки са станали жертви на Майкъл Джексън, бе почетена с овации и ставане на крака на кинофестивала "Сънданс", съобщава Асошиейтед прес.

На сцената излязоха и главните герои - Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък. Те признаха за претърпените насилия от страна на Краля на попмузиката като възрастни, след неговата кончина през 2009 година.

Четиричасовата кинотворба разказва за травмата, преживяна от двете деца, предаде БТА.

Уейд Робсън е бил насилван от Майкъл Джексън от 7 до 14-годишна възраст. Не по-завидна била участта и на Джеймс Сейфчък. Съдбите на двете деца се кръстосали с тази на Джако на върха на славата му в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Дори и като възрастни, травмата от преживяното не ги напуснала.

В продукцията са включени и интервюта с майките на жертвите и с техните съпруги на по-късен етап от живота. Чува се и гласът на Майкъл Джексън чрез гласовите съобщения, оставени на Робсън, показани са и многобройни негови факсове до двете му жертви.

"Ние не можем да променим това, което ни се случи, заяви Робсън пред публиката в Парк сити. Не можем да направим нищо и за Майкъл. Нещата бяха такива, каквито са!"

Сейфчък добави, че с Уейд не са получили пари, за да участват в документалния филм. Единствената им цел била техните истории да бъдат чути.

Фондацията, управляваща наследството на Майкъл Джексън, остро осъди филма. Според нейните представители Джексън още приживе е бил подложен на линч от страна на жълтата преса, а сега убийството му продължава и след кончината му.

Те обвиниха двете жертви, че са клетвоотстъпници, тъй като навремето под клетва били свидетелствали, че не са били насилвани от Джексън

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

nina

преди 5 години

#30Пишете пълни глупости.МдЖ е взимал хормонално лекарство за акне,когaто е бил на 12.Не е бил химически кастриран.Прочетете за химичската кастрация по-обстойно,преди да крещите.Човекът беше колям певец.Което не означава,че не е бил отвратителен педофил,който е манипулирал както децата,така и родителите им.За жалост сигурно и собствените му деца са били негови жертви."Това е нашата специална любов,която другите няма да разберат."Това е казал на двете момчета,които сега са големи мъже,мъжете от докумренталният филм,за който е статията.

31

nina

преди 5 години

Не вярвате на жертвите- ами гледайте филма.Още навремето ми беше супер подозрителен МДж със всички тези деца около него.То е ясно,че бракът му с Лиза Пресли беше само прах в очите.Човекът си е бил педофил през цялото време,кой знае на колко деца още е посегнал.

30

АнонимеН

преди 5 години

БАЩАТА НА ДЖАКО ГО КАСТРИРА С ХИМИЧЕСКА КАСТРАЦИЯ ОЩЕ КАТО МАЛЪК ЗА ДА НЕ СИ ИЗГУБИ ГЛАСА!!!ТЪРСИТЕ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ!

fallback