Снимка: bgonair.bg
fallback

От вчера в колекцията от български филми на онлайн платформата HBO GO може да гледате и най-популярния роден филм за последните 7 години - "Възвишение". За момента българските филми в платформата са 19.

"Логичното място за показване на най-успешния български филм за последните 7 години е HBO. Основната новина е, че се говори за българско кино, че намира място в каталога на световен бранд като HBO", коментира регионалният мениджър на HBO за България Димитър Нойков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му "Възвишение" е заглавие, което заслужава да бъде лидер на тази група от филми, които платформата предлага.

"За мен е чест, че нашият филм стана част от тази селекция, това е голямо събитие. Отдавна твърдя, че българското кино има нужда от своя онлайн дом. Много е важно да извървим пълната гама от възможности "Възвишение" да достигне до зрителите. Най-естественият начин е да се търси онлайн възможност за показване", каза режисьорът на филма Виктор Божинов в "България сутрин".

Преди дни той откри в Рим празника на българското кино. По думите му публиката е приела много радушно филма, а две зали не са стигнали да поберат желаещите да присъстват. Виктор Божинов посочи още, че филмът е предизвикал много сериозна дискусия сред присъствалите.

"Киното отстъпва на това, което ние познавахме като телевизия. Говорим за това човек сам да контролира съдържанието, което го интересува", каза още Димитър Нойков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Филмът наистина е елементарен и просташки. Да ме прощава човекът с философския коментар.

7

Башка Луд

преди 5 години

Просташки филм с просташка гледна точка. Блестящо заснет от добри професионалисти...и толкова! Нивото е като от онзи клип в нета-Баче Кико, спри да е..ш!Това е *** гледна точка на елементарен човек, в епохата на освободителните борби.Комитетите ли са проблема на револУцията?Това ли ни е вероюто, средното пръстче и чета с предател? Левски мижетурка ли е или?Майната им на героите, да живее елементаризма!Сега трябва да направят филм за алкохолните проблеми на авантюриста Ботев!

6

Анонимен

преди 5 години

Поправка - философски, не филосоВски.Извинете.

fallback