Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Кой е геният, който обръща развоя на Втората световна война може да видим в документалния филм "Дигиталният Дарвин".

Емоционалната и завладяваща история за живота на учения Алън Тюринг разказва удивителната история на едно от най-ключовите лица на 20-ти век. Филмът представя геройчния живот, трагичната смърт и трайното наследство на британския учен, чиято дигитална революция обръща напълно развоя на Втората световна война.

Наричан още "дигиталния Дарвин" Тюринг успява да разбие кода за енигмата на нацистката военноморска армия, а историци твърдят, че съдбовното откритие на гения е съкратило войната с две години и е спасило милиони животи.

Като основател на компютърната наука и изкуствения интелект Алън Тюринг е изградил нашия дигитален свят в представите си много преди всички останали.

Въпреки това великото постижение на британеца е помрачено заради обвинение в крайно неприлично поведение с друг мъж през 1952 година, като дори е принуден да се подложи на органо-терапия, която да "смени" сексуалната му ориентация. Вследствие на това Тюринг се самоубива две години по-късно, когато е само на 41 години.

Не пропускайте емоционалната история и революционните открития на британския гений Алън Тюринг във филма "Дешифровчикът“ – на 14 май в 9:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

11

преди 5 години

Проблема на Тюринг е че с норвежкото си приятелче го удрят през просото!Не може в имението където живееш да се закачате по двора чисто голи пред погледите на шашардисаните хора!Бил е математически гений,но иначе е бил като разглезено 5 годишно дете,което иска и това е!Той не е виновен,съдбата му е такава!Виновни са хората около него,че не са се намесили по подходящ начин!

45

bolbov

преди 5 години

Този обръща резбата, а войната я обръщат комунистите водени от Сталин.

44

до 41

преди 5 години

Болни хора сте с традиции в хомосексуалноста! Поне по *** да бяхте щяхте да знаете, че е грях. Ама вие се и гордеете даже.

fallback