Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво е да попаднеш на неподходящото място в неподходящия момент ще покаже режисьорът Робер Гедигян във филма "Не ми казвай, че момчето е лудо".

Продукцията е по автобиографичния разказ"Бомба" на Хосе Антонио Гуриаран, а историята ни връща в 80-те години на миналия век, когато младеж организира покушение срещу турския посланик в Париж.

При атентата, обаче има и невинни. Арам е от Марсилия, но е с арменски корени, а Жил Тесие е велосипедист, който губи краката си по време на терористичния акт.

Арам бяга и се присъединява към Арменската армия на освобождението в Бейрут - огнен револционен център в света по това време. Жил се опитва да разбере случилото се, когато майката на Арам - Анук, пристига в болницата, за да иска прошка. Тя признава вината на сина си, а Арам се конфронтира със своите другари и решава да издигне жертвата си в свой говорител.

Гедигян също е с арменски произход и ще разгледа деликатно как всяка човешка историявъв филма му всъщност е част от национална трагедия. Неразрешен конфликт трупа само гняв и омраза – толкова силни, колкото и илюзорните идеали.

Ролите са поверени на Симон Абкариян, Арианe Аскарид, Грегоар Льопрен-Ринге, Сирус Шахиди, Разан Джамал, и др.

Гледайте "Не ми казвай, че момчето е лудо" на 12 май от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase