Снимка: архив, Булфото

Документалният филм "Границата" на Елена Йончева ще бъде представен на 13 ноември от 15.00 ч. в зала 42 на НДК, съобщава авторката.

По думите й, продукцията хвърля светлина върху начина, по който се охранява българско-турската граница, разкрива сериозни съмнения за корупция при изграждането на възпрепятстващото съоръжение, както и смущаващи факти за начина на функциониране на бежанските канали.

След филма, който е с продължителност около 20 минути, авторката ще отговоря на въпроси. Продукцията на Йончева, пише БТА.

Червената депутатка стана обект на атаки от страна на управляващите заради твърденията си, че миграните спокойно пресичат браздата и дори прескачат оградата със стълби.

Сега обаче тя иска с филма да ги обори като покаже, че границата въобще не е толкова добре охранявана, колкото смятат те.

"Факти, документални, които да послужат като аргументи в моя дебат по тази тема. Още по време на предизборната кампания представители на ГЕРБ казаха, че много добре се охранява. Моята информация като депутат от Хасково беше противоположна. Точно тогава имах смущаваща информация, но нямах доказателства", коментира Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase