Снимка: Форум Филм

Познатата история на Маугли от сборника от разкази на Ръдиард Киплинг "Книга за джунглата" привлече най-много зрители в киносалоните у нас, сочат обобщените данни за миналия уикенд.

Едноименният триизмерен филм, който е трети по ред в киноисторията на "Дисни", съчетаващ актьорската игра и най-новото от компютърните анимирани образи и ефекти, е гледан от 26 666 зрители и има 271 198 лева.

Анимацията "Зоотрополис" е вече почти два месеца сред десетте най-гледани филма у нас и е гледана от общо 178 097 зрители, има 1 629 101 лева приходи, което я подрежда на второ място по зрителски интерес след миналия уикенд, пише БТА.

На трета позиция е "Батман срещу Супермен: Зората на Справедливостта". Екшънът с героите на "DC Comics", в който играят Хенри Кавил и Бен Афлек, е гледан от общо 87 420 зрители и има 904 712 лева от билетите им след третата седмица по екраните у нас.

Още по темата

Комедията "Голямата работа" с Мелиса Маккарти е на четвърто място в топ 10. Историята на бизнесдама, която е уличена в търговия с информация и след престоя в затвора трябва да се сблъска с живота на обикновените хора, е гледана от 2 563 зрители и има 22 910 лева приходи от билетите им след първия уикенд у нас.

Пета позиция е за анимацията "Кунг-фу Панда 3", която отново ни връща при познатото вече мече Поу. Мисията му този път - да обучи цяло село със себеподобни за борбата с голям злодей, е гледана вече от 80 016 зрители и има 733 168 лева приходи за месец на екраните у нас.

Българският "Каръци" е на шеста позиция сред най-гледаните филми у нас. Филмът на Ивайло Христов за ученици от малък провинциален град, които попадат в рамката на неудачниците, но пък са с хъс да успеят в живота, е с общо 16 198 зрители и 116 759 лева приходи след 17-те дни на екраните.

На седмо място е "Код Лондон". Екшънът, в който героят на Джерард Бътлър - агент Банинг, отново трябва да спасява живота на американския президент, но този път на територията на британската столица, е гледан вече от 68 966 зрители и има 559 589 лева приходи след месец и половина на екраните у нас.

Осма позиция е за триизмерният екшън "Боговете на Египет". Митологичната битка между бога на мрака Сет и смъртния герой Бек е вече втори месец на екраните у нас и за това време е гледана от 1 027 688 зрители. 

Девето място е за драмата "Чудеса от Рая". Историята на Анабел, която пресъздава действителни събития, свързани с болестта на детето и нейното пълно изцеление, е гледана от 2 597 зрители и има 21 056 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На десета позиция е европейската анимация "Малкият рицар Тренк", създадена по книгата на германската писателка Кирстен Бойе. Историята на младия Тренк, желанието му да стане рицар и да мери сили със страшни дракони, е гледана от 2 688 зрители и има 18 300 лева приходи за 17-те дни на екраните у нас. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase