Уил Смит и Джейда Пинкет Смит. Снимка: архив, Reuters
fallback

Уил Смит каза, че ще постъпи като съпругата си Джейда Пинкет Смит и няма да присъства на церемонията за наградите "Оскар", като протест срещу липсата на номинирани чернокожи в актьорските категории за втора поредна година, съобщи Асошиейтед прес.

Актьорът обясни в телевизионното предаване "Добро утро, Америка", че са обсъдили със съпругата му проблема и "се чувстват неудобно да отидат там и да кажат, че това е О'Кей".

Имаше очаквания Уил Смит да бъде номиниран за играта във филма "Сътресение", но не беше, пише БТА.

Вероятно от американската киноакадемия щяха да му предложат да връчва награда на церемонията на 28-и февруари в Лос Анджелис.

Уил Смит е номиниран два пъти за награда "Оскар" - за "Али (2001 г.) и "Преследване на щастието" (2006 г.).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

И...

преди 8 години

А може просто тази година пак да няма филм с изявен тъмен актьор. Какво толкова се заяждат тия. Вси искат винаги да има номиниран от тяхната боя. Е има и такива години в които няма. Да си налегнат .... и да играят добри роли, не само да искат и да се цупят.

12

Анонимен

преди 8 години

В интерес на истината и аз очаквах да е номиниран,след като за Златен Глобус имаше номинация.Играта му не е лоша,има няколко добри филма,но е далеч от качествените актьори.Жена му е мега противната *** със самочувствие до небесата,не се види колко е зле горката,че и децата им само ги пробутват насам-натам за големи звезди.Те могат да си правят награди само за чернокожи,ама ние не! Няма как да стане.Със тях ,без тях Оскари ще има,да ги гледат вкъщи.

11

Анонимен

преди 8 години

снегът е като човека- радваш му се, когато е бял

fallback