Снимка: архив, Reuters
Режисьорът на филма "Междузвездни войни: Силата се пробужда" Джей Джей Ейбрамс отговори на обвиненията, че е заснел ретро част, която заимства много неща от класическите епизоди на космическата сага, съобщи "Холивуд рипортър".
 
Според Ейбрамс, той може да разбере хората, които го обвиняват, че е ползвал много неща от старите филми. "За мен обаче главното бе да въведа нови герои и да разкажа нова история с помощта на вече известната на зрителите - тоест да направя крачка назад заради крачката напред" - заявява Джей Джей Ейбрамс, цитиран от БТА.
 
Режисьорът признава, че е очаквал критики от страна на феновете на "Междузвездни войни", но се е надявал, че недоволните няма да са много. По думите на Ейбрамс той е бил уверен, че епизодът "Силата се пробужда" ще е значим, увлекателен и достоен за вниманието и времето на зрителите.
 
Кинематографистът освен това обяснява защо не иска да снима и следващите епизоди на "Междузвездни войни". Той признава, че работата над продължението на култовата сага е нещо много трудоемко и не оставя време за личен живот. "Не исках децата ми завинаги да спрат да говорят с мен" - казва Ейбрамс.
 
Основните критики, на които отговаря Джей Джей Ейбрамс, бяха отправени от създателя на култовата поредица Джордж Лукас, припомня "Холивуд рипортър". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase