Снимка: Форум Филм
"Междузвездни войни: Силата се пробужда" измести "Аватар" и стана най-касовият филм в Северна Америка за всички времена, макар и още да не го е направил на международния пазар, съобщиха световните информационни агенции.
 
В сряда седмият епизод от междугалактическата сага премина границата от 760,5 милиона щатски долара приходи - рекорда, поставен от излезлия през 2009 г. "Аватар", съобщиха официални представители на компанията "Уолт Дисни".
 
"Гордеем се с този рекорд, но знаем, че той би бил невъзможен без ентусиазма и непреходната подкрепа на феновете" - отбелязаха от компанията, цитирана от БТА.
 
Приходите от продажба на билети за "Междузвездни войни: Силата се пробужда" в света вече надхвърлиха 1,56 милиарда долара, което го нарежда на четвърто място само след три седмици по екраните. Тази сума още отстъпва на постигнатите от "Аватар" 2,8 милиарда долара, както и от другия рекордьор на Джеймс Камерън - "Титаник" (2,2 милиарда долара). Решаваща роля за световния бокс-офис ще има излизането на "Силата се пробужда" по екраните в Китай в събота.
 
"Междузвездни войни: Силата се пробужда" излезе по екраните в много държави на 16 декември след масирана маркетингова кампания и ласкави отзиви на критиката.
 
Първият филм "Междузвездни войни" излезе през 1977 г. Създателят на поредицата "Джордж Лукас" продаде правата върху нея на компанията "Уолт Дисни" през 2012 г. Премиерата на осмия епизод на сагата е насрочена за май 2017 г.
 
Снимките започнаха през септември 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase