Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Снимките на 6-ия сезон на култовия сериал "Игра на тронове" на телевизия НВО започнаха при спазване на пълна тайна в Южна Испания, предаде Франс прес.

Декори бяха построени в Печина в Андалусия, на около 20 км северно от Алмерия. Взети са специални мерки за сигурност, за да се попречи на любопитни да доближат снимачната площадка.

В снимките участват около 2400 статисти, мъже и жени на възраст между 18 и 65 години, които са родени в Средиземноморието и са със загорели лица.

Сериалът е адаптиран по поредицата епични фентъзи романи "Песен за огън и лед", написани от Джордж Р. Р. Мартин. Сагата описва безмилостната битка за Железния трон на Седемте кралства на измислени контитенти в неопределена епоха, която все пак е вдъхновена от Средновековието.

Снимачният екип пази в тайна онова, което се случва в новите епизоди.

През септември сцени от сериала бяха заснети в други испански градове, сред които Херона, където за декори бяха използвани катедралата, сгради в стария еврейски квартал и арабските бани. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 8 години

и в в 6 книга ще се постави акцент на Дорн, но ми е много интересно какво толкова ще става там, като Контигтън и ЕГон не са включени в серияла, също и Ариян?

7

Анонимен

преди 8 години

Точно така оляха се. Поне в началото на 6-та книга - от спойлерните глави - се загатва че Станис е още жив с огромни шансове за победа, а сценаристите го прецакаха яко.Баристан също е прецакан. По всичко личи, че поне докато не се върне Денерис в книгите той ще живее, но в серияла вече е труп.Джон сноу го наръгаха без да има развитие на характера му и не стана ясно защо го нападнаха.Денерис избяга по смешен начин. А Кеван просто липсавше.

6

cc

преди 8 години

И Джон Сноу е на снимачната площадка. Какво прави там ... не се знае

fallback