Снимка: Facebook
fallback

Внезапно на 60 годишна възраст си отиде един от най-ярките, стойностни и забележителни личности в съвременната ни култура - Красимир Крумов - Грец, съобщиха от СБФД.

Авторът на "Под едно небе" освен режисьор, е и сценарист, писател, преподавател и член на европейската филмова академия. Филмите му получават признание у нас и по света.

Други негови филми са "Екзитус", "Мълчанието", "Забраненият плод", "Смисълът на живота", Нощ и ден", "Светото семейство".

Продукциите му "го откроиха като рядко чувствителен и мъдър диагностик на процесите в съвременността. Те носят градуса на дълбокото му вълнение за трудната и безрадостна съдба на обикновените хора", пишат още колегите му от Съюза.

Последно сбогом може да му кажем на 4 август от 14.00 часа в църквата "Света София".

В негова памет тази вечер от 00.00 часа по БНТ Свят след късните новини ще бъде излъчен филма му "Светото семейство".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

до 16

преди 8 години

Благодаря сериозно, както казваше Сашо Диков преди да се продаде позорно:) Търся го навсякъде,няма го и в вибокса. Поне прочетох резюмето, филма е от 2006, фестивала ''Златната Роза''. Придобих представа горе-долу. Благодаря!

13

до 14

преди 8 години

Не знам колко ще ти е от полза ама...3тия фестивал на Българското Кино в Лондон, в Riverside Studios in Hammersmith, от 27-до 29 Октомври 2007Филмът е и в програмата на 10-ти Международен София Филм Фест 9 19 март 2006 Година: 2006Жанр: игрални филмиРежисьор: Красимир КрумовПродуцент: ЕЛЕМЕНТ ФИЛМС, КАМЕРА, НФЦСценарий: Красимир КрумовОператор: Емил ХристовУчастват: Кристиан Симеонов, Радена Вълканова, Николай Урумов, Румен Трайков, Петър Слабаков, Димитър Мартинов, Иван Бърнев, Йордан Биков, Красимир ДоковВреметраене: 117 мин.

12

до 9

преди 8 години

Благодаря за инфото. Ако можете кажете поне годината и името на фестивала. Аз съм малко луд на тема ''Българско'' и мога да ви уверя е докато не го открия и изгледам няма да се запра:)Благодаря за съдействието

fallback