Снимка: архив Булфото
fallback

Община Пловдив ще дари 20 000 лева за завършване на документалния филм за дядо Добри от Байлово - "The Silent Angel", съобщава БТА.

Това става с решение на Общинския съвет в града, прието на днешната редовна сесия. Общинските съветници гласуваха предложението на кмета Иван Тотев с пълно мнозинство.

Кметът обясни, че предложението му е на база писмо с подобно искане постъпило в общинската администрация на 18 май тази година. С него авторският екип съобщава, че за довършването на пълнометражната документална продукция са необходими 42 000 лева и моли община Пловдив да помогне с колкото може.

До момента във филма са инвестирани над 300 000 евро.

Продукцията е на България, Германия и САЩ. Част от кадрите са направени и в Стария Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Един

преди 8 години

Жив светец! Господ здраве да му дава и дано повече "хора" се поучат от добротата му! АМИН!!!

18

Байо

преди 8 години

Ако бай ви Добри разбере че някакви прехвалени, първенюшки *** са сложили 300 хил ? за филм за него вместо да ги дарят както той порави... било за бедни,било за църква...Сигурно ако не бе толкова свят човек щеше да ви плюе в сурата нещастна

17

4

преди 8 години

Нямам думи да изразя отвращението си от човешката наглост и безочие - ама не само български, а и немски и американски! А този "авторски екип" - какво е направил, освен да "усвои" 300 000 евро...Не Ви е срам...безбожници! Да бяхте дали тези пари за болни деца! Като искат да правят филм за дядо Добри - да бяха взели пример от неговата безкористност и човечност и да го направят филм за него без пари, а не да хленчат по общините и да искат още!

fallback