Снимка: Reuters, архив
fallback

Мълвата за скандала около филма „Интервюто“ се засилва все повече и повече в Северна Корея, а правителството прави всичко по силите си, за да блокират нелегалния внос на лентата в държавата, съобщава Бизнес инсайдър.

Oще по темата

Според радио „Свободна Северна Корея“ DVD копие от филма струва 50 долара, което е почти 10 пъти повече от средната цена на южнокорейските филми, продавани на черно в Северна Корея.

В отговор на търсенето и предлагането Министерството на народната сигурност е провело среща, на която са взети мерки за пресичане на пътя на филма до страната.

В доклада от срещата се казва, че тоталитарната държава е подсилила нивото на сигурност по границата и пристигащите се проверяват щателно за копия на филма.

Не е трудно да се досетим защо севернокорейските власти предприемат такива мерки срещу филма. В лентата двама американци убиват лидера Ким Чен Ун. Опасенията са, че „Интервюто“ може да се окаже истинско предизвикателство за легитимността на управляващия режим.

Въпреки мерките на правителството южнокорейци отново планират да пускат балони в Северна Корея. Този път с филма „Интервюто“.

Ако все още не сте гледали трейлъра на филма, може да го направите сега:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 9 години

Май в Северна Корея не е баш както го описва ***

21

Анонимен

преди 9 години

Сони няма да преследва никой за "пиратско копие" защото южнокорейците са достатъчно богати за да си позволят да купят 20 диска и да ги пуснат с балони. ЮК не е България , Русия или Судан. Там хората са образовани и добре платени. Това е топ държава. Само САМСУНГ И LG могат да ни купят и да ни продадат 10 пъти.

20

Анонимен

преди 9 години

С ръка на сърцето мога да заявя, че съжалявам, че изгледах тази помия. Това изобщо не е комедия, а пълна трагедия. Ако създателите на филма намират за смешно това как един лидер реве пред камерите и се насира в ефир, значи са объркали професията. Да не споменавам и че най-често срещаното нещо във филма беше героите да си натикват разни предмети във задниците. По-олигофренски филм не бях гледал никога, американския президент просто се изложи с подкрепата си за този филм.

fallback