Снимка: Reuters
fallback

Докато филмовата индустрия продължава да "се тресе" от хакерската атака срещу компания "Сони пикчърс", почитателите на киното намериха убежище в Средната земя - "Хобит: Битката на петте армии".

Третият и последен филм от трилогията "Хобит" на режисьора Питър Джаксън оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, съобщи Контакт Мюзик.

През уикенда за филма в киносалоните на САЩ и Канада са продадени билети на стойност 56,2 милиона долара. Общата сума на продажбите от излизането на филма на екран на 17 декември възлиза на над 90 милиона долара.

На далечното второ място в класацията със 17,3 милиона долара е "Нощ в музея: Тайната на гробницата". Следва мюзикълът "Ани" с Кувенжане Уолис, Джейми Фокс и Камерън Диас с 16,3 милиона долара.

Четвърта и пета позиция в бокс-офиса заемат филмите "Изход: Богове и Царе" и "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част I".

Приходите от продажбите на билети за двете продукции през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 8,1 милиона долара и 7,8 милиона долара.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

nekf

преди 9 години

направих сайтче, на което можете да си изберете фаворит за спасяването на света disastrous.uchenici.bg/world/ Билбо го няма, но Фродо е там :

9

...

преди 9 години

До Анонимен 7Тъп типично по български - "от къде знаеш това, което аз не знам?! щом аз не го знам-не е вярно!" Толкова *** хора, не допускат дори че някой може да знае малко повече от тях.

8

до 7

преди 9 години

Има ли човек на фронта обичащ войната,освен дебелия политик на 2000км?Сигурно му е било много весело да си залага живота,когато се е оженил преди няколко месеца.

fallback